Известие

Collapse
No announcement yet.

От 205/55/16 на 235/45/17 и показанията на ICS-а

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• От 205/55/16 на 235/45/17 и показанията на ICS-а

Вчера най-сетне смених зимните гуми и обух новите летни 17-ки.
    При първите 100-на км забелязвам следното: за маршрут, за който е проверявано хиляди (буквално) пъти, че е точно 19.00 км, с новите гуми ICS-а отчете 18.3 км. Наясно съм, че ще има отклонение, но какво трябва да бъде то? 700 м на 19 км си е към 40 км на 1000. Как влияе при вас минаването на по-голям цолаж?
    Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
    AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
    Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Кви джанти забоди бре ?Я покажи?Има си калкулатори смятай там !
    5 Ланчии зад гърба си!
    И една Alfa 166 със смесени чуства засега!

Comment

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
      При първите 100-на км забелязвам следното: за маршрут, за който е проверявано хиляди (буквално) пъти, че е точно 19.00 км, с новите гуми ICS-а отчете 18.3 км. Наясно съм, че ще има отклонение, но какво трябва да бъде то? 700 м на 19 км си е към 40 км на 1000. Как влияе при вас минаването на по-голям цолаж?
      Минаването на новите ти гумета според мен е +1л. нафта нагоре, а в отчитането на ICS а не би трябвало да има разлика, новите ти гуми са 11мм по-високи което е нищожно.
      Fiat Punto 1.4GT 1996
      Hyundai Tucson 2.0 2007
      Renault Clio 1.5 2019

Comment

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
        Минаването на новите ти гумета според мен е +1л. нафта нагоре, а в отчитането на ICS а не би трябвало да има разлика, новите ти гуми са 11мм по-високи което е нищожно.
        Е не би трябвало, ама има.
        AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;

Comment

Разлика до 9мм.включително от предписаните от производителя размери е приемливо - всичко друго над тази разлика си дава отражение.
          Опитох се да го кажа в една друга тема, но големите специалисти ме изкараха, че разбирам само от бебешки колички.
          Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
          Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
          Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
          sigpic

Comment

Ти явно или НЕ можеш или НЕ искаш да проумееш и да прочетеш че производителя на АЛФА РОМЕО 166 СЛАГА гуми с размер 235/45/17!!!!!!
            Но явно и от бебешки колички не разбираш.
            sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
              Ти явно или НЕ можеш или НЕ искаш да проумееш и да прочетеш че производителя на АЛФА РОМЕО 166 СЛАГА гуми с размер 235/45/17!!!!!!
              А аз искам, но не мога да проумея за какъв размер е настроен ICS-а и какво е нормалното отклонение?

Comment

Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
                Явно вие не можете да проумеете някои зависимости и заблуждавате хората - физичните закони важат за всички автомобили, независимо каква марка са.
                От Алфа до Алфа има разлика, дори да са от една година и един и същи модел - не е лошо малко да отвори някой книжката на колата си и да прочете какво е написано за негова.
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                  Така като ни познаваш, смяташ ли че някои от нас е засичал такова нещо? Премери разстоянието с поне 2 други коли и осредни резултата, така ще разбереш приблизително кое показание на ИЦС-а е по верно. То ако задълбаваме, разлика ще има и при чисто нови гуми и поизтъркани такива. А най добре си караи и не се занимавай с глупости.
                  Пък ако не ти харесват ми ги дай тез гадни 17-ки, аз ще ти взема 16-ки джанти с чисто нови гуми каквито си избереш.

Comment

Аз имах един случай, заради разлика в размера на гумите - глобиха ме заради 22 км./ч превишение, а аз си карах по моя километраж само с 19км./ч превишение.
                    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от gigi Покажи съобщение
                      Така като ни познаваш, смяташ ли че някои от нас е засичал такова нещо? Премери разстоянието с поне 2 други коли и осредни резултата, така ще разбереш приблизително кое показание на ИЦС-а е по верно. То ако задълбаваме, разлика ще има и при чисто нови гуми и поизтъркани такива. А най добре си караи и не се занимавай с глупости.
                      Пък ако не ти харесват ми ги дай тез гадни 17-ки, аз ще ти взема 16-ки джанти с чисто нови гуми каквито си избереш.
                      Хехехе, ти още не си ги виждал наживо колко са "гадни" .
                      Разстоянието е между блока ми в Плевен и вилата и е мерено многократно с десетки разнообразни коли, между които Трабант, Рено 19, ФВ Поло и старата ми 155-ца и 166-цата с 16-ките. Затова ми направи впечатление, че като сложих 17-ките пътят се съкрати.

Comment

Направи им снимки да ги видим че и аз ще купувам гуми

Comment

166

Колега,слагат гуми 225/45/17 а не 235
                          Алфа Ромео 159

Comment

Първоначално публикувано от alfa156jtd Покажи съобщение
                            Това вече е съвсем друго нещо и е съвсем нормално, но гъзарията не мори, а мъчи
                            sigpic

Comment

Доообрееее не слагат 235/45/17 а слагат 235/45 на 18!!!
                              Малоумниците от Фиат са в конспирация с българските гъзари да има разминаване в разхода и скоростомера!

Първоначално публикувано от alfa156jtd Покажи съобщение
                              http://clubalfaromeo.com/forum/showt...t=38624&page=7

Може да прочетеш малко,а колкото до Олд,може да спре да спори за глупости
                              Last edited by Linkestis; d.m.y г., 18:16.
                              sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Working...
                              X